zaterdag 22 januari 2011

MA1: Gerechtigheid.

Brederodes  - Kampong MA1    4-3

Zaterdag 22 januari 2011. Met  12 meiden (Anne, Anouk, Cindy, Ciska, Daphne, Esther,  Kelly, Manon, Melanie, Sarah en Yasmina van onszelf en Michelle van de MC1) stond de return van de laatste wedstrijd van vorig jaar tegen Kampong MA 1 op het programma.
De eerste wedstrijd weer… Met een nieuwe shirtsponsor (Saab Utrecht) en tassensponsor (Cafetaria Monnikenhof). We wisten van de vorige wedstrijd dat het een lastige tegenstander is en dat bleek ook in de beginminuten. Kampong is een stug en goed voetballend elftal wat op momenten sterk samenspeelt. Bij ons was het weer wennen aan het voetballen. Te veel balverlies, lopen met de bal en onze tegenstander uit het oog verliezen was het motto in het begin van de wedstrijd. Niettemin waren de 1e 3 mooie kansen voor ons maar die leverden geen doelpunt op. Na wat interne omzettingen ging het iets beter lopen maar vanwege de organisatie leverde dat ook 2 tegendoelpunten op. Allereerst liet Anne haar man weglopen 0-1 en bij de 0-2 mocht een speelster van Kampong tussen  5 a 6 man een schot lossen op doel. Na deze doelpunten begon de strijdlust meer en meer aan te wakkeren. Er werd meer met elkaar gepraat en eindelijk werden de duels als “kerels”aangegaan. Die strijdlust leverde ons 2 doelpunten op. De 2-1 uit een vrije trap van Daphne die bij de 1e paal in het doel werd geslagen door de keepster en de 2-2 door Anouk met een mooi schot op doel. 2 tegenvallers in de 1e helft. Een doelpunt van Michelle die onterecht werd afgekeurd en het uitvallen van Kelly die na een schot haar enkel blesseerde.
In de rust aangegeven gewoon blijven voetballen en proberen deze wedstrijd te winnen. De 2e helft verving Manon Melanie op het doel. Je zag in de 2e helft dat de meiden iets recht te zetten hadden t.o.v. de verliespartij in de uitwedstrijd. Er werd gebikkeld op het middenveld en achterin stond het als een huis (met behulp van onze middenvelders die nu wel meeverdedigde). De druk op Kampong nam toe en aan het eind van de 2e helft werden we beloond voor ons werken. Daphne schoot de 3-2 binnen waarna Anouk de 4-2 aantekende na een soloactie vanaf links. Ook Kampong wist nog in een scrimmage tegen te scoren.
Een uitstekende wedstrijd op basis van inzet, voetballend wat minder maar dat komt vanzelf. Ciska als goede vervanger van Daphne die ook op het middenveld uit te voeten kan. Kelly die de 2e helft bleef gaan ondanks de pijn net als Manon die de 2e helft stond te keepen als een tijger ondanks haar rugpijn. Yasmina  die net als Sarah en Cindy haar taken uitvoert waar ze ook staat. Melanie die liep te bikkelen, Anne die links beter is dan rechts. Anouk die ook aanvallend probeerde er alles uit te persen. Tenslotte Esther en Michelle (MC1) die allebei hard hebben gewerkt. Tenslotte wil ik Randy Breuer nog bedanken voor het vlaggen.
Het laatste woord wil ik richten aan Frank Suister. Het is jammer dat je voorlopig gestopt bent. Ik hoop dat je je snel bedenkt en weer deel gaat uit maken van deze fantastische meidengroep. Het voetbal is soms niet om aan te zien, maar vandaag kon je zien dat het een echt team aan het worden is. Ze accepteren elkaar en als het nodig is komen ze voor elkaar op en gaan ze door het vuur voor hun teammaat.